BOOKINGS & INFO
Vitro Entertainment
tel. 06 10 019 513
E-mail
Hyves
Twitter

BIOGRAFIE

HOOGTEPUNTEN
1994: Eerste optreden op grote houseparty (Leuningjes, Poeldijk)
1995: Werken bij Mid-Town Rotterdam onder leiding van Paul Elstak
1997: Optreden Mysteryland
1997: Samen gedraaid met DJ Tiësto
1998: Doceren DJ-cursussen aan jongeren uit de regio
1999: Runnen eigen houseafdeling in CD-winkel MegaSound in Naaldwijk
2000: Optreden op één van de eerste strandfeesten in Westland met o.a. Milk Inc.

2001: Eigen website online (www.djvitro.nl)
2002: Orange Trance, 02-02-2002
2005: De Kuip, Rotterdam, draaien bij DJ Rob
2005: Hyvespagina actief
2005: 10 jaar DJ in Teejater gevierd (incl. interview in AD Haagse Courant)

2006: Na lange tijd weer ergens anders dan in Teejater draaien: o.a. op Westlands Feestje
2006: Samen gedraaid met Fedde le Grand
2007: Op alle grote feesten in Westland: Pinkstar, Oud & Nieuw Westlandiahal, Beach Pleasure, Braderie Naaldwijk, Jamm Beach
2007: Organisator van Kromme Jongens Remix Contest
2008: Koninginnenacht (’s Gravenzande) en VED Events
2008: DJ bij modeshow met o.a. Yvette Broch (Hollands Next Topmodel)
2009: Release Mixtape DJ Sander Vroom, DJ Vitro & Vroom-A-Licious
2009: Eigen productie is gedraaid op 3FM tijdens Rabradio
2009: Nieuwe website online en aanwezig op Twitter
2009: Haringpop, Vlaardingen
2009: Eerste optreden met zangeres Szen

2009: Optreden op Sneakerz

2010: Voor het goede doel (KWF) op Music For Life tijdens Pinksterweekend
2010: Samen met Szen op Het Vlaardingen Festival
2010: Gedraaid in Panama Amsterdam
2010: Braderie Naaldwijk
2010: Dusk Till Dawn, sold out, Vlietzight
2010: Houseqlusive
2011: Vlaardingen Festival (op het podium na Lucien Foort en voor Roog)
2011: Fruit 'on the beach'. Twee maal optreden tijdens feestweek De Lier.
2011: Gaypride / Canal Parade. Gedraaid op boot 67 van Expreszo. 500000+ bezoekers langs de kant.
2011: De DJ Sander Vroom eindshow op WOS radio 
2011: La Grande Finale. DJ-carrière afgesloten bij Brasserie Cannes tijdens feestweek Naaldwijk.


DJ Sander Vroom, a.k.a. DJ Vitro, is op 16 januari 1977 geboren in Hellevoetsluis. Op tweejarige leeftijd raakte Sander al muziekverslaafd. Samen met zijn vader luisterde hij iedere dag naar muziekzenders, mocht een beetje meedrummen op zolder en speelde ‘luchtgitaar’ alsof zijn leven er van afhing. Favoriete nummers uit die periode: ‘Psycho Killer’ van de Talking Heads en ‘I Was Made For Loving You’ van Kiss.

Op Sanders verjaardag in 1980 verhuisde het gezin naar Naaldwijk. In 1989 begon hij met Martijn van Paassen een drive-in discotheek onder de naam Total E-fect, waarmee onder meer in 1992 het openingsfeest van de atletiekbaan in Naaldwijk werd opgeluisterd. Maar eigenlijk alleen Sander wilde écht DJ worden.Na een aantal school- en schuurfeesten, had Sander zijn eerste grote optreden in ‘De Leuningjes’ in Poeldijk. Dat gebeurde onder de naam DJ Vitro. Het feest in Poeldijk werd georganiseerd door Marco Moens, jongerenwerker in het Westland, en Reinier van der Zande.

De toen 17-jarige Vitro stond op 14 oktober 1994 voor zo’n 800 mensen te draaien, afgewisseld door enkele andere regionale deejays. Het was de eerste houseparty in het Westland, onder de titel ‘Thunderstorm’. Na dit eerste optreden ging het snel. De drie volgende Thunderstorms waren ook succesvol. Ook bij andere organisatoren in de regio viel hij op en zodoende kwam Vitro in 1997 zelfs op Mysteryland te staan. Dit was een optreden om nooit te vergeten, in de Thunderdome-tent voor zo'n 8.000 man. Via zijn contacten met het Jongerenwerk werd Sander herhaaldelijk benaderd om deejaycursussen te geven. Die gaf hij in ’s-Gravenzande, Naaldwijk en Honselersdijk.

Van 1994 tot 1998 was het voor Vitro mogelijk zijn hobby te combineren met werk. Naast de deejaycursussen, werkte Sander in de winkel van Mid-town Records aan de Binnenweg in Rotterdam; een heel leuke baan, waar hij veel waardevolle contacten aan heeft over gehouden. DJ Paul Elstak was er bedrijfsleider. Koen Groeneveld (Klubbheads, Hi_Tack), Michel de Hey, Nick K. (Tsunami), DJ Lars (Lars Tindy), Jeroen Streunding (Neophyte) en DJ Fabian (Tim & Faab) waren directe collega’s.
In de weekeinden was Sander druk in de weer voor de Naaldwijkse discotheek Teejater met organisatorische activiteiten en dj-optredens. Ook voor WOS Radio (Danceclub met Harold Zwaartman) en Mayhem FM heeft hij activiteiten ontplooid. Tijdens door hem georganiseerde deejay-wedstrijden in het Teejater kwam Vitro natuurlijk regelmatig oud-leerlingen tegen.

Na de periode bij Mid-town werd Vitro gevraagd een housecorner op te bouwen in de Naaldwijkse cd-winkel Mega Sound. Echter, in 1998 sloot deze winkel door de komst van een Free Record Shop in Naaldwijk. Op dat moment koos Sander voor een fulltime baan in een totaal andere branche en werd het DJ-en ingevuld als hobby/bijbaan.

Zaterdag 5 november 2005 bracht een belangrijk hoogtepunt in de DJ-loopbaan van Sander. Op die avond werd in het Teejater gevierd, dat hij inmiddels al tien jaar als huisdiscjockey aan deze Naaldwijkse discotheek verbonden was. In aanwezigheid van talrijke familieleden, collega´s, vrienden, vriendinnen en relaties uit zijn muzikale loopbaan fungeerde Sander die avond als hoofd-act. Met Rob Veenman als master of ceremony verzorgde DJ Vitro een uur durende, live uitgevoerde megamix van zijn favoriete nummers.

Eind 2006 werd hij benaderd door de organisatoren van Westlands Feestje. Er zijn toen nieuwe afspraken gemaakt met het Teejater, waar Sander sinds 1999 vrijwel exclusief had gedraaid en vervolgens ging hij als DJ Vitro steeds meer op andere feesten draaien.
Maar met de naam Vitro kon hij niet altijd meer goed uit de voeten. Het imago van DJ Vitro (met o.a. Thunderdome en 't Teejater in het achterhoofd) paste niet meer geheel bij de actuele muziekstijl van Sander en de feesten waar hij draait. Geheel in de trend, koos hij er daarom voor om tevens zijn echte naam als DJ-naam te gaan gebruiken, dus: DJ Sander Vroom.

Onder deze naam stond de DJ eind 2009 op het landelijk bekende Sneakerz en beleeft hij samen met zangeres MC Szen in 2010 wederom een hoogtepunt op het Vlaardingen Festival aan de krabbeplas in Vlaardingen voor duizenden bezoekers.DJ Vitro tijdens Westlands Feestje

Profiel van zijn twee DJ-naturen: DJ Vitro is een allround DJ die alle populaire genres aan elkaar mixt en door elkaar draait. Van après ski tot r&b en van trance tot club.
DJ Sander Vroom legt zich toe op een mix van volwassen club, electro, house en latin-grooves.
Om een goed beeld te krijgen, is er voor organisatoren een cd beschikbaar (de mixtape, spring 2009 edition) waarop een muzikale staalkaart van zowel DJ Vitro als ‘Sander Vroom’ is vastgelegd alsmede een aantal mix-producties, de in 2008 ontwikkelde nevenactiviteit van Sander waarin hij onder de noemer Vroom-A-Licious producties maakt.

Muziek vervult nog altijd een heel grote rol in het leven van Sander. “Zo lang de mensen enthousiast raken als ik achter de draaitafels sta, vind ik het super om te doen.” Het is voor hem een vrijetijdsbesteding, want naast muziek is hij helemaal in de ban van marketing. Heeft daartoe gerichte studies gevolgd en in het bankwezen een marketing-loopbaan ontwikkeld, eerst bij Rabobank Westland en sinds 2009 bij Rabobank Schiedam-Vlaardingen.

In 2011 sloot Sander zijn DJ-carrière af. Met veel aandacht in de media en een laatste mini-afscheidstournee (o.a. in Amsterdam, De Lier en met een eigen radioshow), werd de muzikale reis beëindigd. Lees meer over het afscheid en de publicaties in het Nieuwsarchief.